22 Aralık 2010 Çarşamba

PODYUMDAN TEKERLEKLİ SANDALYEYE




 
Bu yazıyı geçen Nisan'da hakkındaki yazıyı Glamour'da gördüğümden beri yazmak istiyordum ama elim bir türlü gitmedi. Şimdi yeni yılın, yeni başlangıçların eşiğindeyken sahip olduklarımızı da biraz düşünmenin doğru vakti sanırım.

Hala bir çok dergide Mario Testino imzalı D&G Fragnance Anthology parfüm reklamlarında ünlü Brezilyalı model Fernando Fernandes'i görüyoruz.

Özellikle Eva Herzigova ile olan kampanya fotoğrafı zihinlere kazınmış durumda. Böyle büyük bir kampanya ile Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Tyson Ballou, Eva Herzigova gibi bir ünlü kadro ile çalışma fırsatı bulan model 04 Temmuz 2009 tarihinde direksiyon başında uyuyup bir ağaca çarparak duran aracında ciddi bir trafik kazası geçirdi.  


Kaza sonrasında belden aşağısı felç olan Fernandes büyük bir mücadele içine girerek hızlı bir iyileşme kaydetti. Daha öncede spor yapan ( judo, futbol, hatta boksta amatör şampiyonluk ) 1981 doğumlu ünlü model fizik tedavi sonrasında tüm enerjisini engeliyle yapabileceği sporlara yöneltti. Kendisinin aynı durumdaki kişiler için bir rol model olduğunu ifade eden Fernandes kazadan 13 ay sonra Brezilya adına katıldığı Engelli Olimpiyatları'nda Kano Dünya Şampiyonu oldu ve madalya aldı.
Hala iyileşme umudu taşıyan Fernando Fernandes tüm sıkıntıların üzerinden korkusuzca gelmesine sporun yardımcı olduğunu ifade ediyor.

1 yorum:

Saadet Topçu dedi ki...

çok güzel bir çaba ve başarı, umut ne güzel şey

Yorum Gönder