23 Aralık 2010 Perşembe

DÜĞÜNÜNÜZDE RENKTEN KORKMAYIN!



Bundan sonra Cuma günleri Casa Amica'nın konuk yazarları olacak. Yasemin Üstay Tekin ve Zeynep Erden düğün planım.com'un kurucuları. Bu girişimci genç hanımlar kendi düğün tecrübelerinden yola çıkarak eksikliğini yaşadıkları tüm konularda gelin adaylarının imdadına koşuyorlar. Bu haftadan itibaren Casa Amica okurlarına özel yazıları sizlerle olacak. İlk yazılarını aşağıda bulabilirsiniz:

Düğününüzde Renkten Korkmayın

Krem renkleri, beyazlar, uçuk pembeler, doğal ve sade dekorlar... Bunların hepsi tabii ki çok güzel ama bir parça kalıpları zorlamak isterseniz ve düğünüm farklı olsun derseniz size düğününüzü renklendirmeyi öneriyoruz. Çok mu iddialı olur diye dert etmeden, aşağıdaki minik tüyolar sayesinde düğününüzde çok farklı bir enerji yakalayabilirsiniz:

Bir Tek Renkle Sınırlı Kalmayın

Sadece bir tek renk ile canlandırılmaya çalışılan dekor yerine, birden çok rengi bir arada kullanmayı deneyin. Örneğin, sadece pembe çiçekler ile süslenmiş bir masa yerine pembe ve portakal renginin bir arada kullanıldığı bir dekoru tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde bu iki renkten oluşan buket ve damadın yaka çiçeği de dekorla bir bütünlük sağlayacaktır. Beraber kullanabileceğiniz renk fikirleri için sitemizden faydalanabilir ya da tamamen kendi hayal gücünüzü kullanabilirsiniz.


Uyumsuz Renkleri Karıştırmak

Kim demiş lacivertle siyah, pembeyle kırmızı uymaz diye? Moda camiasının her gün değişen trendleri buna en güzel örnek değil mi? Yaratıcı olmaktan çekinmeyin. Uyumsuz renklerin değişik tonlarını öyle güzelleştirebilirsiniz ki! Moda dergilerinden, kıyafetlerinizden, hatta duvarınızda yer alan bir resimden bile esinlenerek, düğününüzde farklı renk kombinasyonlarının yaratacağı harika efektten yararlanabilirsiniz.


Fosforlu Renkler de "In"!

Kimse fosforlu renkleri düğün ile bağdaştıramaz ama bu renkler yaz aylarının vazgeçilmezi olması sebebiyle düğünlerin de bu aralar gözdesi olmayı başardı. Örneğin, capcanlı fosforlu bir fıstık yeşili rengi özellikle sofra düzeninize iştah açıcı bir tat katacaktır. Ya da büyük beyaz bir düğün pastası yerine, pembenin neon tonlarıyla süslenmiş çikolatalı mini pastalar davetlilerin aklını çelecektir.


Düğünde Renkten Kaçanlara Özel

Tüm dil dökmelerimize rağmen canlı renkleri düğününde kullanmak istemeyenler için de şöyle bir önerimiz var: Sade tonlardaki düğün dekorunu, bir tek yerde kullanacakları belirgin bir renkle hareketlendirebilirler. Örneğin altın ve kırık beyaz tonlarında hazırlanmış bir düğün dekorunu, kıpkırmızı bir gelin buketi ile renklendirebilirsiniz.

Fotoğraflar Martha Stewart Weddings

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay gelin olasım geldi,kızımın pek niyeti yok ta...Renkler gerçekten iç çektiriyor.

Ceyhan

Yorum Gönder