10 Haziran 2010 Perşembe

ÇİKOLATADAN KASELER


Size daha önce de Bakerella'dan bahsetmiştim. Burada gördüğünüz çocuklarla yapılabilecek yemeklere ilişkin Jill O’Connor'ın kitabından aldığı bir tarif. Burada kaselerin içine ne koyduğunuz size kalmış, asıl özel yanı kaseler. Kaseler çikolatadan ve çok eğlenceli bir yapım şekli var. Dilediğiniz çikolatayı eritiyorsunuz. Burada bitter ve beyaz çikolata karışımı kullanılabilir. ( İçine de tatlı koyacağınız için çikolatayı ona göre seçebilirsiniz. )
Sonra küçük balonlarınızı şişiriyorsunuz ama yarısına kadar. Bu haldeyken iyice yıkıyorsunuz ve kurumaya bırakıyorsunuz. Kullanmadan önce eğer varsa sprey yağ ile çok az yağlıyorsunuz.


Fırın tepsinize pişirme kağıdı seriyorsunuz, bu arada erittiğiniz çikolata çok az soğumuş oluyor. Bir kaşık çikolatayı kağıdın üzerine koyup çikolata dolu kaseye batırılmış balonu getirip üzerine oturtuyorsunuz. Soğuma süresini hızlandırmak isterseniz buzdolabında da bekletebilirsiniz. Çikolata balonun şeklini aldığında bir iğneyle balonu patlatıyorsunuz. Kaseleri dikkatlice tepsiden alıyorsunuz ve ta taaaa
İçine ister puding yapın, ister dondurma servis etmek için kullanın müthiş sevimli kaseleriniz olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder