22 Eylül 2010 Çarşamba

AGATHA 120 YAŞINDA



"Polisiye edebiyatının kraliçesi" olarak tanımlanan Agatha Christie'nin doğumunun 120. yılı, geçen hafta Altın Kitaplar'ın ev sahipliğinde Pera Palace Hotel'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kur'ân ve İncil) ile Shakespeare’dan sonra en çok satan yazar olan Christie, yarım yüzyılı aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazdı.

Altın Kitaplar 120. doğum yılı anısına en ünlü karakterleri
"Hercule Poirot" ve "Miss Marple"ın üçer macerasını birarada sunan bir seçki yayınladı.
16.50 Treni, Ölüm Adası, Porsuk Ağacı Cinayeti - Miss Marple Seçkisi'nde
Doğu Ekspresi'nde Cinayet, Nil'de Ölüm, Ölüm Sessiz Geldi - Hercule Poirot Seçkisi'nde yer alan kitaplar.



Agatha Christie, 1926 ve 1932 yılları arasında birçok kez Pera Palace Hotel’de konakladı. En ünlü romanlarından "Doğu Ekspresi'nde Cinayet"i, ziyaretlerinden biri esnasında 411 numaralı odasında yazdığı söylenir. Kayıp günlüğü ve kaldığı odanın esrarı günümüzde bile hâlâ çözülememiştir. Eğer zamanda bir yolculuk yapıp o yıllara dönmek ve odanın gizemini yaşamak isterseniz 411 numara'da konaklama imkanı bulabilirsiniz. Ancak ben şöyle bir baktım 350-450 € arası gecelik fiyatlandırma yapılmış.
Bence elinize kitabınızı alıp otelin pastanesinde veya Agatha Restaurant'ta içeceğinizi yudumlarken de aynı tada ulaşabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder