25 Mayıs 2010 Salı

NANELİ LİMONATA


Sıcaklıklar artmaya başladı. Artık soğuk içecekleri daha fazla tüketiyoruz. Evimizde hazırladığımız içecek ve kokteyllerin sunumunda bu musluklu cam veya plastik kaplar çok daha şık duruyor. Bahçenizde kuracağınız büfelerin üzeri için düşünebilirsiniz.
Benim beğendiğim, The House Cafe'nin limonatasına en benzeyen tarifi ev cini'nde buldum. Belki denemek istersiniz.

Naneli Limonata

Malzemeler:  Kocaman bir sürahi limonata için,
110 gr. (1/2 cup) toz şeker
1 lt. (4 cup) su
2 dal taze nane
2 adet iri limon, kabukları rendelenmiş ve suyu sıkılmış
Süslemek için: ince ince dilimlenmiş yeşil elma, ince ince dilimlenmiş nektarin ve taze nane yaprakları



Tarif:
Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve 500 ml. (2 cup) suyu koyun. Orta ateşte, şeker eriyene kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, içine naneyi ve limon kabuklarını atın. Şurup soğuyana kadar bir köşede bekletin.

Şurup soğuyunca içine limon suyunu ekleyin. Daha sonra, şurubu sürahinin içine, süzgeç yardımıyla süzün. Kalan 500 ml. (2 cup) suyu, sürahiye ekleyin. Karıştırın ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Limonata bardaklarının içine bolca buz, birkaç elma ve limon dilimi ve birkaç nane yaprağı ve bir iki üzüm tanesi koyun. Üzerine limonata doldurun ve servis yapın.

Afiyet Olsun!


1 yorum:

madebyginger dedi ki...

Bir limonata tarifi de benden; bu da Osmanlı usulü limonata...

Osmanlı Usulü Limonata

Malzemeler
6 limon
Yaklaşık 2 bardak şeker
8-10 dal taze nane yaprağı


Derin bir kabın içine limonları dörde bölüp koyun. Üzerine şekeri dökün. Taze nane yapraklarını koyun.

Ellerinizle iyice yoğurarak suyunu çıkarın. Yeşile bakan rengi ile konsantre bir limonata elde edeceksiniz. Bunu kapaklı bir sürahinin içinde buzdolabına kaldırın.

İçileceği zaman tadını ayarlamak için su ile seyrelterek bardaklara doldurun.

Yorum Gönder