14 Ocak 2011 Cuma

ÇEVRE DOSTU DÜĞÜNLER



Konuk bloggerlarımız düğün planım.com'un kurucuları Yasemin Üstay Tekin ve Zeynep Erden, bu hafta ekolojik hassasiyeti yüksek olanlar için önerilerini listelemişler.


"Her geçen gün dünyamızın daha da yıpranıp, kirlendiği haberlerini okuyoruz. Buzulların erimesi, ozon tabakasının delinmesi, depremler, fırtınalar derken, her ne kadar günlük koşuşturma içinde göz ardı etmeye çalışsak da, içten içe dünyanın bu hali için endişelenmeye başlıyoruz.

Müstakbel eşinizle, yeni hayatınıza ilk adımlarınızı atmak için hazırlanırken, yaşlı dünyamızın ömrünü biraz daha uzatmaya, onu bir nebze de olsa korumaya yardımcı olmak isterseniz size 8 küçük ve kolay uygulanabilir önerimiz var.


1. Gelinlik: Koton veya ipek gibi doğal kumaşları tercih edin.

2. Yüzükler: Aile yadigarı yüzükleri veya vintage mücevherleri kullanın.

3. Davetiyeler: Geri dönüşümlü kağıt ve soya mürekkebini deneyin. Yaratıcılığınızı kullanın. Zamanınız varsa, davetiyelerinizi bastırmak yerine, kendiniz yazın (ya da yakın arkadaşlarınızdan size yardım etmelerini isteyin).

4. Yiyecek ve İçecekler: Menünüzü oluştururken, organik ve mevsimsel alternatifleri tercih edin ve yemeklerden arta kalanları da mutlaka değerlendirin.


5. Ulaşım: Düğün planlama işlerinizi otobüs ile veya mümkünse yayan olarak halletmeyi tercih ederseniz çevreye fazla karbondioksit yaymaktan kaçınabilirsiniz. Herkesin kolay ulaşabileceği yakın ve merkezi mekanları tercih edin.

6. Fotoğraf: Dijital makine kullanın, bu şekilde kimyasallardan ve boşa kağıt harcamaktan uzak durmuş olursunuz. Tüm resimleri bastırmak yerine, en beğendiklerinizi bastırın. Diğerlerini bilgisayar ortamında saklayın ve paylaşın.

7. Masa Süsü: Bol kağıt ve kimyasalların kullanıldığı şaşalı masa dekorların yerine, soya mumları ve saksılı çiçeklere yönelebilirsiniz.



8. Nikah Şekerleri: Çekül Vakfı’nın “nikah şekeri yerine doğa dostu seçenekler” projesine katılıp müstakbel eşinizle kendinize 7 Ağaç Ormanları’nda bir koru oluşturmaya ne dersiniz? Benzer bir projeyi TEMA Vakfı’da gerçekleştiriyor. Bu sayede, düğün misafirlerinizi de doğaya destek vermeleri konusunda harekete geçirmiş olursunuz."

1 yorum:

KELEBEK dedi ki...

çok güzel bir projeymiş bilgilendirdiğin için çok sağol :)

Yorum Gönder